FABRICANTES DE
Torres de refrigeració

Les torres de refrigeració de Torraval Cooling són equips eficients i fiables per a refrigerar tot tipus de processos industrials o de climatització. Amb una trajectòria de més de 60 anys en la fabricació i installació de torres de refrigeració a mesura de les necessitats de cada client i adaptades a les condicions més exigents, des de Torraval dissenyem torres obertes i tancades, de tir induït i tir forçat, muntades en fàbrica o sobre el terreny i per a tota mena de cabals.

TORRES DE REFRIGERACIÓ
CIRCUIT OBERT

Les torres de refrigeració de circuit obert, també conegudes com a torres de refredament per evaporació, l’aigua calenta a refrigerar es bomba a la part superior de la torre, on es distribueix sobre el farciment. L’aire és impulsat cap amunt a través del farciment per ventiladors, la qual cosa provoca la ràpida evaporació d’una part de l’aigua. L’aigua refredada es recull en la part inferior de la torre i es recircula en el procés.

torre de refrigeracion serie PMS

Sèrie PMS

Les torres de refrigeració de la sèrie PMS es recomanen per a plantes de grandària reduïda.

torre de refrigeracion serie mct

Sèrie MCT

Les torres de refrigeració de sèrie MCT es recomanen per a plantes petites/mitjanes.

torre de refrigeracion serie ctfp

Sèrie CTFP

Les torres de refrigeració de la sèrie CTFP estan indicades per a plantes de grandària mitjana.

torre de refrigeracion serie pme-e

Sèrie PME-E

Les torres de refrigeració de la sèrie PME – E estan indicades per a plantes de grandària mitjana i grans.

torre de refrigeracion serie pmm

Sèrie PMM

Les torres de refrigeració de la sèrie PMM són especialment recomanades per a plantes de grandària gran.

Sèrie PU/RM/OC

Les torres de refrigeració muntades en camp (FECT) estan dissenyades per a plantes mitjanes/grans.

TORRES DE REFRIGERACIÓ
CIRCUIT TANCAT

A les torres de refrigeració tancades, també conegudes com a torres seques en lloc del farciment per a la transferència de temperatura, trobarem un coil o serpentí. El fluid a refrigerar flueix a l’interior del serpentí de la torre, mentre que, del costat de fora, l’aigua es ruixa sobre el serpentí per a refredar-lo, l’evaporació de l’aigua refreda el fluid restant sense perdre-la, la qual cosa resulta en un menor consum d’aigua i menors costos de manteniment
La instal·lació de torres de circuit tancat es dona àmpliament en centrals elèctriques, refineries, indústries químiques i alimentàries.

Série MCC

Les torres de refrigeració de circuit tancat de la sèrie MCC estan recomanats com a alternativa a circuits oberts…


PERGUNTAS FREQÜENTS
AMB TORRES DE REFRIGERACIÓ

 En Torraval Cooling tenim la torre adequada per a cada procés de refrigeració. A més, oferim una varietat de serveis tant en pre-venda com en postvenda, dissenyats per a garantir que els nostres clients rebin el suport necessari per al funcionament òptim dels seus equips. També proporcionem recanvis originals d’alta qualitat per a torres de refrigeració, assegurant l’eficiència i fiabilitat dels nostres sistemes, juntament amb serveis de neteja i manteniment especialitzats.

Les torres de refrigeració, també conegudes com a torres de refredament, són instal·lacions que utilitzen el principi de l’evaporació de l’aigua.

Aquest procés implica l’evaporació d’una petita porció del volum d’aigua. En canviar d’estat a vapor, aquesta evaporació extreu energia del cabal d’aigua no evaporat, oferint així una solució eficaç de refredament per a diversos processos industrials i sistemes de climatització.

A les torres de refrigeració modernes, l’intercanvi de calor entre l’aigua i l’aire s’optimitza mitjançant components eficients. Per a entendre aquest procés, és crucial comprendre dos conceptes: calor sensible i calor latent. La calor sensible es refereix a l’energia necessària per a canviar la temperatura d’un element físic, mentre que la calor latent implica el canvi d’estat d’una substància a causa de l’absorció o alliberament de calor.

Les torres de refrigeració, també conegudes com a torres de refredament, són installacions que utilitzen el principi de l’evaporació de l’aigua.
Aquest procés implica l’evaporació d’una petita porció del volum d’aigua. En canviar d’estat a vapor, aquesta evaporació extreu energia del cabal d’aigua no evaporat, oferint així una solució eficaç de refredament per a diversos processos industrials i sistemes de climatització.
A les torres de refrigeració modernes, l’intercanvi de calor entre l’aigua i l’aire s’optimitza mitjançant components eficients. Per a entendre aquest procés, és crucial comprendre dos conceptes: calor sensible i calor latent. La calor sensible es refereix a l’energia necessària per a canviar la temperatura d’un element físic, mentre que la calor latent implica el canvi d’estat d’una substància a causa de l’absorció o alliberament de calor.
Perquè una torre de refrigeració funcioni eficaçment, ha de proporcionar una àmplia superfície de contacte entre l’aigua i l’aire. Això s’obté mitjançant un farciment especialment dissenyat per a maximitzar l’intercanvi de calor. Aquesta superfície s’ha de seleccionar en funció de la qualitat de l’aigua a refrigerar, dels possibles líquids en suspensió, de la seva eficàcia i de la facilitat per a un posterior manteniment.

Hi ha diversos tipus de torres de refredament que poden ser classificades i agrupades segons diferents característiques.

Evaporació:

A les torres de refrigeració evaporatives, part del fluid s’evapora en entrar en contacte amb l’aire, refredant així la resta del fluid. Aquest procés d’evaporació és essencial per al seu funcionament.

A les torres de refrigeració no evaporatives, no ocorre el procés d’evaporació per al refredament. S’empra un altre mecanisme diferent.

Contacte de l’aigua i l’aire:

A les torres de circuit obert l’aigua està en contacte directe amb l’aire, permetent que la calor es dissipi. La superfície de contacte entre l’aigua i l’aire és crucial per a la capacitat de refrigeració de la torre.

En torres de circuit tancat l’aigua i l’aire no tenen contacte directe. Un coil o serpentí en el centre de la torre permet que l’aigua circuli, mentre l’aire, des de l’exterior, roba calor en mullar els tubs, refredant així el fluid.

Tir de l’aire:

Les torres de refredament de tir natural són grans estructures on l’aire es mou per diferència de densitat, sense necessitat d’energia addicional. Són segures i eficients per a grans cabals d’aigua, però la seva grandària i cost poden ser limitants.

En el cas de les torres de refrigeració de tir mecànic, aquestes utilitzen ventiladors per a impulsar l’aire a través del farciment.

Les torres de tir induït tenen ventiladors en la part superior que extreuen l’aire, d’altra banda, les torres de tir forçat tenen ventiladors en la part inferior que impulsen l’aire cap amunt.

A més d’aquestes torres, existeixen altres solucions de refredament, com els sistemes adiabàtics o les torres híbrides, que ofereixen alternatives per a diverses aplicacions industrials i sectors.

En Torraval Cooling, som experts en refrigeració industrial amb més de 40 anys d’experiència. La nostra missió és ajudar-te a seleccionar la torre de refrigeració ideal per a optimitzar el teu procés industrial i aconseguir la màxima eficiència. Per a això, seguim un procés integral que garanteix la millor solució per a les teves necessitats:

Avaluació profunda de les teves necessitats: iniciem amb una anàlisi exhaustiva de la teva planta i els teus requeriments específics de refredament. Els nostres experts visitaran la teva instal·lació per a recopilar informació detallada al costat dels teus tècnics i les empreses d’enginyeria involucrades.

Assessoria personalitzada: et guiarem a través d’un procés de preguntes clau per a comprendre a fons els teus desafiaments i objectius. El nostre equip et brindarà la millor assessoria, tenint en compte les teves necessitats particulars i les característiques del teu procés.

Solucions a mesura: comptem amb una àmplia gamma de torres de refrigeració i condensadors evaporatius dissenyats per a satisfer les necessitats específiques de cada indústria. T’oferim una varietat de models i configuracions perquè puguis triar la solució que millor s’adapti a la teva aplicació.

Disseny i fabricació d’alta qualitat: ens caracteritzem pels nostres alts estàndards de disseny i fabricació. Emprem materials de primera qualitat i tecnologia d’avantguarda per a garantir la màxima eficiència, durabilitat i rendiment de les nostres torres de refrigeració.

Suport integral: t’acompanyem durant tot el procés, des de la selecció de la torre de refrigeració adequada fins a la instal·lació, posada en marxa i manteniment preventiu. El nostre equip tècnic està a la teva disposició per a brindar-te suport expert i garantir el correcte funcionament del teu sistema de refrigeració.

En triar-nos obtens més que una torre de refrigeració: obtens el compromís i l’atenció personalitzada d’un equip d’experts que t’ajudarà a aconseguir la màxima eficiència i rendibilitat en el teu procés industrial.

Estructura principal: proporciona contenció i suport per a la torre de refrigeració.

Farciment o paquet d’intercanvi de calor: present a les torres de circuit obert, aquest component facilita l’intercanvi de calor entre l’aigua i l’aire.

Ventilador axial o centrífug: únic dispositiu mecànic en moviment, aquest ventilador impulsa l’evaporació de l’aigua necessària per al procés de refredament.

Sistema de distribució d’aigua: normalment constituït per una sèrie de tubs i filtres, aquest sistema garanteix una distribució uniforme de l’aigua a través de la torre.

Separador de gotes: situat just abans del ventilador, la seva funció és retenir les gotes d’aigua que d’una altra manera serien arrossegades cap a fora pel flux d’aire del ventilador.

La naturalesa de l’aigua a refredar afecta significativament tant l’elecció dels materials de construcció que s’utilitzaran com el tipus de farciment més adequat. En presència d’aigua particularment agressiva o àcida, s’han de preferir materials inoxidables o fibra de vidre, intrínsecament insensible a la majoria dels agents químics.
 

Les torres de refrigeració necessiten un programa de manteniment regular i, en cas de problemes, atenció addicional. Encara que la seva construcció és simple, mantenir-les en òptimes condicions implica seguir algunes directrius essencials per a garantir seguretat i eficiència i maximitzant la seva vida útil:

Inspeccions periòdiques: inspeccionar la torre a la recerca de danys o desgast.

Neteja: netejar la torre amb regularitat és important per a eliminar la pols, la brutícia i les algues.

Tractament de l’aigua: s’ha de tractar l’aigua per a evitar la formació de carrall i la corrosió. És crucial controlar i condicionar l’aigua per a prevenir la seva deterioració física i químic. Una torre de refrigeració neta i ben tractada garanteix un rendiment màxim amb un consum mínim d’electricitat i aigua evaporada.

Manteniment preventiu: realitzar un manteniment preventiu regular per a identificar, prevenir i solucionar problemes potencials.

Les torres de refrigeració troben una àmplia gamma d’aplicacions, principalment en l’àmbit industrial, però també poden ser utilitzades en aplicacions civils, com a edificis públics o comercials.

En el sector industrial, s’empren tant torres de refrigeració de circuit obert com de circuit tancat. Aquestes torres s’utilitzen en sistemes d’evaporació per a diverses aplicacions, que inclouen:

Refrigeració industrial: àmpliament utilitzades en diverses indústries, com l’alimentària i de begudes, per a optimitzar l’eficiència i els recursos (aigua i energia) en línies de producció i emmagatzematge d’aliments.

Refrigeració comercial: presents en establiments comercials i supermercats per a mantenir les condicions de temperatura adequades.

HVAC (Calefacció, Ventilació i Aire condicionat): integrades en sistemes de climatització per a edificis comercials i industrials.

Processos industrials: essencials en una varietat de processos industrials que requereixen control de temperatura, com en plantes de petroli i gas, així com en la indústria de pneumàtics, paper i biomassa. Aquesta última àrea representa una de les aplicacions més importants de les torres de refrigeració.

Eficiència: les torres de refrigeració són una forma eficient de refredar aigua i altres líquids.

Ecologia: aquest tipus de solucions no utilitzen refrigerants químics, la qual cosa les fa més ecològiques que altres sistemes de refrigeració.

Versatilitat: les torres de refredament es poden utilitzar en una àmplia varietat d’aplicacions.

Escalabilitat: totes les torres de refrigeració de Torraval Cooling es poden dimensionar per a satisfer les necessitats de qualsevol aplicació

2023 © Copyright. Todos los derechos reservados

Desarrollado por Posik Marketing Digital